Opphold på Hundesætra

Hundesætra AS ligger landlig til i Elverums dype skoger ca. 10 minutters kjøring fra sentrum.

   

Vårt hundepensjonat skal være et profesjonelt hundepensjonat, med svært god kompetanse på hund. 
Alle som jobber i hundepensjonatet skal ha hundeinstruktørutdannelse, eller være under utdanning. 

Hundepensjonatet er selvfølgelig godkjent av MATTILSYNET. Vi krever mere av oss selv, enn det som forlanges av det offentlige.


Generellt om oppholdet til din hund.


Du vil bli mottatt i vårt vakthus eller i hundemottaket i kennelen, her vil vi kontrollerer at all informasjonen du har sendt oss via internett er riktig. Her kontrollerer vi at dyret er vaksinering er påbudt både for alle hunder hos oss. Etter gjennomgang av all vital informasjon, herunder avtale om evt. medisinsk behandling og annen oppfølging under oppholdet, signeres vårt informasjonskort og kontrakt som vil følge dyret under hele oppholdet.

Vi holder normalt alt hunden trenger under oppholdet, både mat og utstyr. Ønsker man imidlertid at hunden skal ha med noe som er dens eget er dette i orden, men vi tar ikke ansvar for eventuellt ødelagte leker m.m.

Vi verner om hundens helse og har fast veterinærkontakt. Hvis det skulle være mistanke om sykdom eller skade, vil hunden(e) bli fraktet til veterinær for nærmere undersøkelse, som også vil fastsette den videre behandling for hunden(e). Hundeeier vil så sant det er mulig bli kontaktet før større/vesentlige behandlinger vil bli iverksatt. Kostnader vedr, veterinær og behandling bæres av hundens eier. Vi ber derfor om at det blir spesifisert om hvilke sykdommer hunden har vært behandlet for de siste 3 mnd.

Hunder som har et opphold på mer enn 7 døgn, må på hunde vekta ved ankomst og avreise, pga. høyt aktivitetsnivå. De aller fleste hunder vil tape seg noe i vekt de første dagene, da aktivitets nivået er mye høyere enn normalt, men de vil legge på seg igjen ganske snart. 

Hvis ønskelig kan vi utføre stell av din hund (kloklipp m.m) – avtales ved levering. Alle våre gjester vil selvfølgelig være nyvasket, børstet og fønet når de skal reise hjem.

Vår dagsorden
Dagen starter 08.30, da slipper vi hundene ut i luftegårdene. Så blir alle rommene rengjort. Hvis noen tepper eller senger er blitt skitne, vasker og bytter vi dem. Hundene er ute til ca. klokken 11.00. Da blir de sluppet inn igjen og får servert frokost. Selvfølgelig vurderer vi værforhold opp mot hundens rase, kondisjon og pelsmengde, slik at de eventuelt blir sluppet inn litt tidligere. Så skal hundene ha ro. I et kennelopphold er det viktig å prioritere ro. For mye aktivitet i løpet av dagen, skaper stress, som igjen ikke er optimalt for hunden. Derfor er vi ganske strenge med åpningstidene våre. Hundene slippes ut igjen ca. kl 17.30 for mer lek og aktiviteter. Når hundene tas inn igjen ca kl. 19.00 er det middagstid.


Hvordan bor hunden din

Hvert av rommene har betong/flislagte gulv med gulvvarme. Rommene er atskilt med tett vegg opp til brysthøyde, og derfra og opp til 2.20m er det netting. Vi har 4 store luftegårder i skogsterreng i forskjellige størrelser. Her får hundene komme ut, løpe og leke med hverandre og bevege seg fritt over et større areal. Hundene som er i vårt pensjonat ønsker vi at skal ha et meningsfullt opphold når eieren(e) er på ferie, jobb, o.l. Det vil si at vi liker at hundene holdes aktive i løpet av dagen, slik at når kvelden kommer, så er de mentalt fornøyde og faller raskt til ro.


Vi er svært forsiktige når vi setter hunder sammen, og setter ingen hunder sammen før vi føler oss veldig sikre på at de går godt overens. Vårt personale har bred erfaring med hunder og tar hensyn til raser, kroppsspråk og adferd i en slik sammenheng. 
Vil du vite mer?

Ring oss på telefon 900 22 112 eller send oss en e-post på : hund@hundesetra.no


Vi vil at våre kunder og deres hunder skal være fornøyd med oppholdet hos oss, derfor er vårt motto:

    ERFARING GIR TRYGGHET FOR DIN HUND. 

Uteområder: 

De store uteområdene for vårt hundepensjonat er vi veldig glad i. Vi har 4 store uteområder, 2 på ca. 1500 kvm + 1 på ca 4000 kvm disse ligger i umiddelbar nærhet til kennelen, i tillegg så har vi en stor løpegård på 400 000 kvm som også er en naturtomt med gode skogsområder. Områdene her bruker vi til aktivisering av hunder i form av godbitsøk, agility øvelser, lydighetsøvelser og det er her vi har mulighet til å ha hunder sammen. For de som ønsker det kan vi også benytte områdene omkring Hundesetra også legge blodspor eller lignende slik at din hund får trening også i ferien.


Inne hos hundene: 

Hunde rommene er fordelt over 4 avdelinger. De fleste i en hovedavdeling, men noen rom ligger noe avskjermet fra de andre, de bruker vi ofte dersom det er noen har løpetid,  syke, er redd andre hunder, trenger ekstra varme, eller av andre grunner trenger en egen avdeling. Rommene er store nok til at det normalt kan bo to      hunder på samme rom. Vi er opptatt av at det skal være ro på inne, slik at det må alltid være en god match mellom hunder dersom to fra forskjellige familier skal bo sammen. Alle rommene våre har tilgang til egen liten luftegård.


Hunder sammen: 

Vi ser at de fleste hunder har veldig stort utbytte av å være sammen i de store ute-områdene våre.Vi har lang erfaring fra å lese hundens språk, og vi ser fort hvem som går sammen og ikke. Når vi slipper hunder sammen, så er vi veldig sikre på utfallet av en slik sammensetting, dette er planlagte treff.Vi har ikke flere hunder sammen, enn hva vi er komfortable med. Vi er forsiktig med å ha altfor store kontraster i forhold til størrelse sammen.


Registrering: 

Ved førstegangsopphold, har vi en grundig registrering av hunden, der vi går gjennom alt det som er viktig og nyttig for oss å vite, slik at vi kan legge opp oppholdet for at hunden skal få det best mulig hos oss.

                                                 ERFARING GIR TRYGGHET FOR DIN HUND.